220922 Drag Kids Festival Tnt

Cs preguntarà al ple pel taller ‘Drag kids’ programat al Festival TNT

Ciutadans ha expressat públicament alguns dubtes sobre la programació d’una de les activitats infantils previstes per l’imminent Festival TNT. De fet, la formació ja ha anunciat que al ple municipal demanarà més informació a l’equip de govern sobre la implicació del consistori en l’organització de l’activitat.

Es tracta de ‘Drag kids‘, definit a la programació com “un taller intergeneracional de travestisme“. L’activitat és una idea de l’artista Sara Manubens on també hi han col·laborat altres travestis com Mama Lynch, Norma Mor i Symphony of the Seas. També compta amb l’acompanyament pedagògic d’ArteFactum. En un camerino gegant, es plantejarà als participants inventar un nou cos. L’hauran de de pintar i vestir, així com disfressar-se tots plegats seguint aquesta idea. La intenció és, a través del joc, obrir mires respecte la construcció de gènere.

En una nota de premsa publicada aquest dijous, Javier González ha alertat que “el que pot estar bé per a adults pot estar fora de lloc per a infants de 6 a 12 anys”, en referència al marge d’edat recomanat per participar al taller. El portaveu de Ciutadans al ple municipal ha recalcat que “en una edat com són els 6 anys, ja no sols cal ser curosos sinó analitzar si s’està oferint suport o bé confonent als infants”. González conlcou que “un taller que planteja qüestions tant sensibles com la identitat de gènere cal que sigui conduit amb respecte i sobretot amb un altíssim rigor pedagògic”, per acabar demanant que es qüestioni “quin paper està adoptant l’Ajuntament de Terrassa en l’ús que fa dels recursos públics”.

VOX, el PP i amenaces

Abans que ho fes el partit carbassa, però, altres formacions ja s’havien pronunciat en relació al ‘Drag kids’. Al Parlament de Catalunya, VOX ha demanat al Departament de Cultura quants diners ha aportat per finançar el Festival TNT. També la compareixença a la comissió de Cultura del director general de Promoció Cultural i Biblioteques. Des de VOX titllen de “vergonya” el fet d’utilitzar “la cultura i l’art per corrompre i hipersexualitzar la canalla”. Per la seva banda, el PP de Terrassa ha exigit a Twitter la cancel·lació de l’acte i la dimissió de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. Argumenten que “aquest tipus d’espectacles no són per a públic infantil”.

En declaracions a La Vanguardia, Boladeras ha afirmat que han rebut amenaces per organitzar el taller, però que en cap cas pensa anul·lar-lo. L’Ajuntament denunciarà aquestes amenaces i reforçarà la seguretat a l’entorn de les dues ubicacions on es farà l’activitat.