C’s proposa instal·lar lavabos públics a l’estació dels FGC de Les Fonts

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha destacat la necessitat que “l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Les Fonts disposi de lavabos públics”. L’edil ha presentat una proposta, que es debatrà en Junta de Portaveus, perquè el consistori “insti FGC a instal·lar serveis en l’antic baixador de Les Fonts abans que acabi l’any”. Aguinaga ha recordat que aquesta antiga estació no urbana “ha registrat un important increment d’usuaris des que es van obrir les noves estacions de la ciutat en 2015”.

David Aguinaga ha insistit que, arran de l’ampliació de la línia de Ferrocarrils, el trànsit de viatgers “va augmentar en un 47% en els dos primers anys”, passant de 2,6 milions de viatges en 2014 (sense l’ampliació), a 3 milions l’any següent (amb cinc mesos amb la prolongació oberta) i a 3,8 milions en 2016, segons dades d’FGC. Tot això ha comportat que molts veïns del barri acudeixin a peu a aquest equipament (una antiga estació no urbana que connecta la zona amb el centre de Terrassa), però també “són molts els residents en altres barris limítrofs que es desplacen amb cotxe i deixen el vehicle en l’aparcament per accedir des d’allà al transport públic”, ha apuntat l’edil.

Finalment, el regidor ha assenyalat que “en haver-se disparat el nombre d’usuaris, la falta de lavabos implica que la qualitat del servei de la instal·lació és deficient”, aspecte que “és fàcilment corregible”. En aquest sentit, Aguinaga ha incidit en què “diàriament passen per Les Fonts molts infants i persones grans, la qual cosa fa imprescindible adequar l’estació a les noves condicions d’ús.