JAVIER GONZÁLEZ CIUTADANS Cs

C’s reclama que es creï a Terrassa un jutjat especialitzat en clàusules abusives i hipoteques

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha avançat que la seva formació demanarà que “existeixi un jutjat especialitzat en clàusules abusives i condicions generals de contractació en préstecs hipotecaris per cobrir el partit judicial de Terrassa”. El regidor ha assenyalat que el consistori hauria d’instar el Ministeri de Justícia i el Departament de Justícia de la Generalitat perquè es creï aquest jutjat, que “cobriria les necessitats de la ciutat i de poblacions de la seva demarcació com Sant Cugat, Rubí, Vacarisses, Castellbisbal, Olesa, Ullastrell, Rellinars i Viladecavalls, entre altres”, evitant que “la ciutadania hagi de desplaçar-se obligatòriament a Barcelona per aquests assumptes”. La proposta es debatrà en la pròxima Junta de Portaveus.

Javier González ha afirmat que “existeixen un nombre molt elevat de demandes d’afectats per aquesta mena de jutjats especialitzats en clàusules abusives”, creats el juny de 2017, i que resolen temes de clàusules sòl, venciment anticipat, interessos moratoris, despeses de formalització d’hipoteca o ‘hipoteques multi divises’. En aquests dos anys, s’han rebut 399.662 demandes de les quals només s’han resolt un 34,9% del total. A més, en el primer trimestre de 2019, el 96,32% de les sentències dictades van ser favorables al client. González ha insistit que “aquestes dades i l’opinió favorable del mateix Consell General del Poder Judicial avalen la conveniència de mantenir el pla d’especialització d’aquests jutjats i, per tant, una ciutat com Terrassa necessita disposar d’un servei d’aquestes característiques”.

El portaveu local de C’s ha afegit que “fins i tot el Consell General d’Advocacia de Catalunya ha demanat al Ministeri i al Departament de Justícia l’ampliació del nombre de jutjats especialitzats que resolguin sobre aquestes demandes” de manera que “no se sobrecarreguin els jutjats actuals, que ja funcionen amb recursos insuficients”.

En cas de tirar endavant, la proposta preveu que s’informi de l’acord tant al Govern com a la Generalitat. Finalment, González ha recordat que a instàncies de C’s, “el 2018 la mateixa Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa ja va cursar una petició sobre la mateixa qüestió”, igual que “el 2017 es va acordar demanar que incrementessin el nombre de jutjats socials i de família en el municipi”. Totes dues reclamacions, afegeix González, “no s’han vist satisfetes fins al moment mentre que el nombre de casos denunciats ha anat en augment”.