C’s reclama que es retirin les subvencions a Òmnium Cultural per la seva activitat política

C’s Terrassa ha anunciat que reclamarà que “es retirin les subvencions del consistori a Òmnium Cultural de Terrassa per la seva activitat política en els últims mesos”, tal i com ha expressat el seu portaveu, Javier González. Segons el regidor de la formació taronja, “és òbvia la seva reiterada participació i promoció d’accions de suport al procés independentista”, fet que, diu, “no té res a veure amb l’activitat cultural i incompleix l’objectiu de qualsevol ajut econòmic municipal”. Per això, C’s presentarà una moció en aquest sentit per debatre en el proper ple.

Javier González ha insistit que l’Ajuntament de Terrassa “ha de preservar i impulsar la cultura” a través “d’ajuts que reforcin l’activitat pròpia de les entitats locals”. No obstant això, “els projectes i accions de les entitats han d’atenir-se a valors inclusius compartits de forma general” que generin “una societat més participativa, cohesionada i solidària”, ha recordat el portaveu. A més, afegeix que segons estableixen les ordenances municipals vigents, s’hauria “d’aplicar sancions” quan es produeixin “infraccions greus” per incomplir “les condicions establertes i s’emprin ajuts en finalitats per a les quals no han estat concedits, com és el cas de l’esmentada entitat”, ha assenyalat González.

Per tot això, la moció de la formació taronja especifica que el consistori “reclami les subvencions atorgades a Òmnium Cultural de Terrassa en l’exercici 2017 i denegui qualsevol ajuda en 2018”, ja que “no podran beneficiar-se de subvencions aquelles entitats que hagin estat sancionades en convocatòries anteriors”. La iniciativa es faria extensiva a qualsevol altra associació o entitat que no utilitzi els ajuts econòmics per a les finalitats adequades o incompleixi la normativa establerta com “el respecte a les institucions i les persones o no incórrer en cap activitat il·legal o deshonesta entre altres aspectes”, ha conclòs González.