C’s Terrassa demana a la Generalitat un cens de pisos buits cedits per grans tenidors

El regidor del C’s a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha proposat que el consistori disposi “de forma urgent” d’un “cens dels pisos buits de la ciutat cedits per bancs i grans tenidors a la Generalitat” o, almenys, dels acords o convenis signats entre ambdues parts.

El regidor ha assenyalat que d’aquesta forma “es facilitaria una labor més ràpida i eficaç dels serveis socials municipals”, que actualment “treballen amb incertesa per concretar accions sobre aquests immobles”. Aguinaga ha qualificat “d’insòlita” la situació, però ha recordat que els acords de cessió s’han signat amb el Govern perquè té les competències en matèria d’habitatge.

David Aguinaga ha destacat que el govern de Terrassa, amb el suport de tots els grups municipals, “ha estat pioner en l’aplicació de mesures destinades a dinamitzar el parc d’habitatges buits amb mesures com l’aplicació de multes coercitives”. L’objectiu final és, segons el regidor de C’s, “aconseguir que famílies necessitades disposin d’un pis en condicions” encara que “es trobin en una situació de precarietat laboral i econòmica, i malgrat l’increment dels preus del mercat immobiliari”, ha incidit Aguinaga. Per aquestes raons, la formació taronja presentarà una moció a debat de la Junta de Portaveus que a més estableix un termini d’un mes perquè la Generalitat faciliti les dades a l’Ajuntament.