Cs Terrassa dóna suport a les esmenes als Pressupostos Generals per a ampliar el finançament del transport metropolità

Ciutadans (Cs) ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per a finançar l’ampliació de la subvenció a l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM). L’objectiu és dotar al consorci d’una partida de 100 milions d’euros addicionals per a finançar el transport regular de viatgers a la regió urbana de Barcelona. El portaveu del Grup Municipal de Cs, Javier González, ha recordat que “el transport urbà a Terrassa sofreix un fort dèficit a causa de la Covid-19”, per la qual cosa “per a garantir el servei és fonamental que s’injectin fons públics”

Cs adverteix que en el projecte de pressupostos per al 2021, la inversió en l’ATM es congela respecte a la de 2018. A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, la formació socioliberal considera obligatori augmentar els recursos destinats al finançament del transport regular de viatgers l’any vinent. Només així, consideren, que es poden pal·liar les conseqüències del descens en la recaptació per la venda de títols de transport en disminuir la demanda, i per l’augment de l’oferta per a complir amb les mesures de seguretat, així com per les despeses noves de neteja, desinfecció i equips de protecció personal. La proposta del grup taronja és afegir una partida de 100 milions d’euros als 109,3 milions contemplats en el pressupost per al 2021.

Aquesta inversió s’emmarca dins del paquet d’esmenes als pressupostos presentat per Cs que inclouen partides específiques destinades a finançar inversions d’especial rellevància a Catalunya. L’objectiu és potenciar el creixement, modernitzar i digitalitzar l’economia, així com fomentar la cohesió territorial i contribuir a la transició ecològica en la comunitat.