C’s Terrassa, satisfet pel consens de partits per demanar un jutjat especialitzat en clàusules abusives

El ple de dijous passat va aprovar per unanimitat la moció del grup municipal de C’s Terrassa a la junta de portaveus que instava el Ministeri de Justícia i al Departament de Justícia a crear en el partit judicial de Terrassa un jutjat especialitzat en clàusules abusives i condicions generals de contractació en préstecs hipotecaris. Aquest òrgan cobriria també Sant Cugat, Rubí, Vacarisses, Castellbisbal, Olesa, Ullastrell, Rellinars i Viladecavalls, entre altres.

Per a C’s Terrassa, la moció respon a una necessitat actual i en valora el consens assolit entre tots els partits polítics. En aquest sentit, la formació municipal recorda que només a finals de desembre de 2017 ja s’havien registrat al territori espanyol 156.862 demandes referents a clàusules abusives i condicions generals de contractació en préstec hipotecaris, de les quals més de 18.000 es van tramitar a Catalunya.

Des de Ciutadans es confia que la seva proposta per a la creació d’un jutjat a Terrassa dedicat només a aquesta matèria agilitzarà  la tramitació d’aquests casos i permetrà que els consumidors afectats per aquestes clàusules vegin reconeguts els seus drets.