C’s Terrassa vol facilitar al comerç local que pugui contractar des de Foment

Ciutadans Terrassa presentarà al Ple Municipal de juny una proposta per “millorar els processos de selecció de personal en l’àmbit del comerç local”. Així ho ha fet saber el seu regidor a l’Ajuntament David Aguinaga, qui ha exposat que “el comerç local no sempre coneix els serveis que pot oferir Foment de cara a proveir-los de treballadors per a la venta al públic”. Aguinaga ha exemplificat aquesta problemàtica exposant el cas en què “el servei d’intermediació laboral busca casar les necessitats de les empreses amb les necessitats dels sol·licitants de feina, sovint donant formació ad hoc”.

“Des del grup municipal de Ciutadans pensem que ha de posar-se en valor la tasca que pot fer Foment per beneficiar al comerç local”, ha explicat Aguinaga. Per altra banda, també ha afegit que “des del món associatiu vinculat al comerç local tampoc no s’ha posat prou èmfasi en el potencial del servei de Foment per preparar treballadors, cosa que fa que el procés de recerca d’empleats pel comerç i l’hoteleria vagi per vies poc estructurades com els cartells als establiments o el boca-orella”.

Per revertir aquesta situació, que “no assegura que les persones contractades tinguin les capacitacions necessàries per a la feina”, Ciutadans demana que “es dugui a terme una campanya informativa adreçada al teixit associatiu del comerç i l’hosteleria per oferir formació a mida que els permeti disposar de personal qualificat i entrenat”.