C’s vol millorar la informació que es dóna als estrangers comunitaris perquè puguin votar

Ciutadans presentarà un acord de junta de portaveus al proper ple per facilitar el vot a les persones estrangeres europees que viuen a Terrassa. El grup municipal denuncia que sovint no se’ls aporta tota la informació perquè puguin exercir el seu dret i que, a vegades, és errònia. Per això, proposen una campanya que aclareixi tots els dubtes, que es permeti votar a qui ho sol·liciti i modificar les seves dades a l’ajuntament.

La formació vol que l’ajuntament faciliti el dret a vot dels ciutadans comunitaris en les properes eleccions municipals i europees. Actualment, el col·lectiu ha de manifestar la seva voluntat de votar en el moment d’empadronar-se, quan ha d’emplenar un formulari que ho especifiqui i, d’aquesta manera, quedar inscrit en el cens electoral del seu municipi. Amb tot, el partit polític denuncia que molt sovint aquestes persones no són informades degudament, no registren la petició i després entren en un cercle viciós burocràtic que els impedeix fer aquest tràmit i, per tant, votar.

Davant d’aquets fets, Ciutadans proposa a l’ajuntament que faci una campanya específica per informar dels drets de sufragi actiu i passiu a totes les persones europees amb residència a Terrassa. L’acció ha de tenir lloc abans del 30 de gener de 2019, data límit per a fer la gestió. A més, planteja que es faci, a banda de en català i castellà, en romanès, italià i portuguès (el col·lectiu comunitari més nombrós a la ciutat).

La formació demana als responsables municipals que actualitzin i corregeixin la informació que es dóna tant des del 010, com a la web i a les oficines de districte. I que, a partir d’ara, es faciliti el formulari per sol·licitar el dret a vot quan el demandant ho requereixi i no únicament en el moment d’empadronar-se.