Cs vol que l’Ajuntament denunciï a fiscalia les “mares de dia” que actuïn al marge de la llei

El Grup Municipal de Ciutadans Terrassa ha fet pública una nova ofensiva contra les “mares de dia” que actuin al marge de la llei. Segons el regidor, David Aguinaga, l’objectiu és “donar suport des de l’Ajuntament a les llars bressol privades i per a combatre les ‘mares de dia’ que operen en un llimb legal”.

“Proposem que l’Ajuntament actuï d’ofici davant la fiscalia per tal de denunciar els establiments que ofereixin serveis d’atenció a infants i lactants de forma deslleial, incomplint la normativa que han de seguir les llars bressols públiques i privades de Terrassa”, ha declarat Aguinaga. Per altra banda, també s’ha demanat donar compliment a les instruccions del departament d’educació per tal de fer les actuacions de la seva competència en relació a les llars bressol no autoritzades a Terrassa.

Ciutadans ja va portar una proposta que va ser aprovada al ple municipal de març del 2021 i, recentment, ha demanat al Parlament de Catalunya que el Govern procedeixi a tancar immediatament els centres egarencs on s’hagin detectat irregularitats. “Calen accions contundents perquè aquestes denúncies no acabin en via morta. Encara que l’educació de 0-3 anys no sigui obligatòria, no és de rebut que un centre faci la competència a un negoci privat en condicions de deslleialtat manifesta. I encara més quan el negoci està basat en l’atenció a la infància”, ha sentenciat Aguinaga.