CST i Leitat, en un projecte per ajudar les persones amb deteriorament cognitiu a mantenir l’autonomia

El Consorci Sanitari de Terrassa i el Centre Tecnològic Leitat participen amb 6 socis més en un projecte per ajudar les persones amb deteriorament cognitiu a mantenir la seva autonomia mitjançant una aplicació per a telèfons mòbils. Es diu INFINITy i està finançat per fons europeus.

Terrassa i el municipi polonès de Lodz estan servint com a model. S’ha mapejat la ciutat tenint en compte els principals edificis i zones de servei com farmàcies, centres de salut, comerços, transport, biblioteques i centres de culte. Quan la persona usuària hi passa a prop, rep un missatge al seu telèfon amb una pregunta i un consell. L’objectiu és reforçar la memòria i millorar els hàbits de vida saludables.

L’aplicació també permet simplificar l’ús dels telèfons mòbils amb l’ús de targetes NFC. Només apropant-les al dispositiu, podrà enviar la seva ubicació, consultar un recorregut, trucar, mirar dia i hora o comprovar el nivell de bateria, entre d’altres funcions.

De moment, INFINITy es troba en una fase pilot i s’està testant l’acceptació del producte per part dels possibles usuaris potencials i professionals.