Curs 2021-2022: presencialitat al 100% i alumnes vacunats, exempts de la quarantena

Les escoles i instituts reprendran l’activitat de manera 100% presencial el 13 de setembre encara en context de pandèmia. Per minimitzar l’impacte del virus el màxim possible, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la portaveu del govern, Patrícia Plaja, han detallat aquest dilluns al migdia les mesures que s’implementaran aquest primer trimestre del curs 2021-2022, unes pautes que es revisaran en funció de l’evolució de la situació sanitària.

La diferència respecte ara fa un any és la vacuna. Entre el grup de població de 12 a 15 anys, el 13,5% ja té la pauta completa. La Generalitat demana que, abans de començar les classes, adolescents i joves tinguin administrada almenys una de les dues dosis de la vacuna. I és que, la principal novetat, serà que els alumnes amb la pauta completa no hauran de fer quarantena si hi ha un contagi al grup bombolla i podran continuar fent classe de forma presencial. Els no vacunats, sí que s’hauran de confinar a casa i seguir el contingut lectiu de manera telemàtica.

D’altra banda, la mascareta continuarà sent obligatòria per a tot l’alumnat a partir dels 6 anys. Al pati es podran trobar diferents grups bombolla, amb mascareta.

Les entrades i sortides continuaran sent esglaonades però les escoles es començaran a obrir a les famílies, que podran accedir-hi a través del pati. D’aquesta manera, pares i mares podran assistir-hi a reunions o acompanyar l’alumnat de 3 anys que comença l’adaptació.

Es manté la higiene de mans i la ventilació dels espais. Al menjador, s’assignaran places fixes durant tot el curs.

També es podran fer activitats extraescolars i colònies, amb el protocol establert