Dani Mateo i Atanane Soukaina guanyen la 22a Mitja Marató de Terrassa però sense rècord

L’olímpic Dani Mateo ha complert amb els pronòstics i ha guanyat la 22a Mitja Marató de Terrassa, tot i que el seu segon objectiu, batre el rècord de la prova, no ha pogut ser.

Ràpidament s’ha format un selecte grup de favorits amb els marroquins Jouad El Bissis, Mourad El Bannouri, Bilal Ziadi i Dani Mateo. Tots tres han anat junts fins al quilòmetre sis i, a meitat de cursa, Mateo ha canviat de ritme i ha marxat de El Bissis.

Llavors només quedava la seva lluita contra el crono, però Mateo, tot i intentar-ho, s’ha quedat a onze segons de la marca establerta per Carles Castillejo el 2016 i ha passat per la línia d’arribada amb un temps d’1:03:40. El Bissis ha passat a 42 segons del guanyador i ha completat el podi El Bannouri.

En categoria femenina, clar triomf per a la marroquina Atanane Soukaina, una de les favorites a la victòria, tot i que no ha pogut atacar el rècord de la prova fixat al 2019 per la polonesa Karolina Nadotska amb 1:13:13. Soukaina ha fet un minut i vuit segons més. La brasilera Valderin Dos Santos ha estat segona, a tres minuts de Soukaina, i la també marroquina Ahettion Houda ha acabat tercera.

Tot i la baixada del nombre de participants, uns 1.500 entre la Mitja i la Santi Centelles, per la Covid-19, l’organització s’ha mostrat satisfeta. El protocol Covid ha estat ben present al llarg de la jornada i fins i tot s’ha instal·lat un punt de vacunació al mateix Parc dels Catalans.

Atanane Soukaina Mitja Marató

Atanane Soukaina s’ha imposat en la prova femenina

Podi Guanyadors 22a Mitja Marató Foto

Podi de la 22a Mitja Marató de Terrassa (Font imatge: Rafel Casanova)

Sortida 22a Mitja Marató Terrassa Foto

La mascareta, per protocol Covid, era obligatòria fins a la sortida dels participants (Font imatge: Rafel Casanova)

Punt Vacunació Covid Parc Catalans

S’ha instal·lat un punt de vacunació al Parc dels Catalans