Dani Olmo i Paula Leitón, les dues medalles terrassenques de Tòquio 2020

Lluitàven per l’or però s’han hagut de conformar amb la plata. Les últimes opcions terrassenques de medalla als Jocs Olímpics de Tòquio s’han disputat dissabte, en el futbol i el waterpolo.

La selecció espanyola de futbol, amb Dani Olmo en l’onze inicial, tenia al davant la principal favorita Brasil. La canarinha ha guanyat per 2 a 1 a la pròrroga, després que els noranta minuts acabéssin amb empat a un. Olmo ha jugat els 120 minuts. El davanter del Leipzig acaba la seva partcipació a Tòquio emportant-se una medalla de plata, 21 anys després que ho féssin dos altres terrassencs, Xavi Hernández i Albert Luque.

https://twitter.com/daniolmo7/status/1424099080070787073?s=08

En waterpolo femení, Espanya es va veure clarament superada en la final contra els Estats Units, que va imposar per 14 a 5. Paula Leitón es penja la seva primera medalla olímpica al costat de les seves companyes del CN Terrassa Bea Ortiz i Pili Peña.

https://twitter.com/COE_es/status/1423952864016281603?s=08

En canvi, la selecció masculina, on hi juguen Álvaro Granados i Bernat Sanahuja, ha marxat de Tòquio sense medalla. Una mala segona part davant d’Hongria, que ha guanyat per 9 a 5, els ha deixat fora del podi.

La participació terrassenca a Tòquio acaba, doncs amb dues medalles de plata, la de Dani Olmo i Paula Leitón. El gruix de la representació de la ciutat era a les selección d’hoquei, que van caure eliminades als quarts de final.