Darrers preparatius per a la Festa Major de Terrassa 2017

Terrassa es prepara per celebrar una nova Festa Major amb més de 300 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat. Serveis municipals i entitats ciutadanes enllestien aquest divendres al matí els darrers preparatius. La majoria dels escenaris que acolliran els espectacles també s’estaven acabant de bastir.

Ja s’han començat a aplicar les habituals restriccions de trànsit. Per aquest motiu, es recomana no circular durant la Festa Major en vehicle privat pel centre. La majoria de línies d’autobús amplien el servei fins a la matinada i algunes modifiquen el seu recorregut.

Com és tradicional, la festa comença amb la repicada de campanes i l’entrada al Raval del Drac de Terrassa. Segueix la lectura del pregó, aquest any amb el xef Marc Ribas. Tot seguit, l’actuació dels Gegants, els Bastoners i els Nans de Terrassa. I a continuació toca el descobriment del Capgròs de l’Any.

El pes dels actes tradicionals té el seu moment també diumenge al matí amb el seguici, l’ofici i el ball de plaça. I comentari apart mereix l’exhibició castellera de Minyons i Castellers al Raval, amb la Jove Xiquets de Tarragona com a colla convidada.

Pel que fa a l’oferta musical, un dels grans atractius de la festa, hi haurà 90 actuacions de diferents estils, amb especial protagonisme dels músics locals. A Doctor Prats, D’Callaos o Pantaleó cal afegir-hi noms destacats com David Bustamante, Los Manolos, Blaumut o los Chichos.