David Aguinaga dimiteix com a president de la comissió de transparència

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans, David Aguinaga, ha dimitit del seu càrrec de president de la comissió informativa especial en matèria de transparència “pel buit que van fer el passat dimarts la resta de forces polítiques de l’Ajuntament a excepció del Partit Popular”. Només ell i el portaveu popular, Àlex Rodríguez, hi van assistir i la reunió es va haver de suspendre. La resta de forces van demanar que es traslladés de dia davant de l’actualitat política, amb la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de dimarts a la tarda.

C’s assegura que “no vol ser còmplice d’aquest segrest” i creu que no hi havia cap circumstància objectiva que impedís la celebració de la reunió que havia de tractar temes importants com la creació d’una comissió ciutadana de transparència i un codi ètic de conducta per alts càrrecs de l’Ajuntament.

La presidència de la comissió és rotativa. Encara quedava un mes més per a Ciutadans. Ara passarà abans d’hora a mans de la CUP.

El portaveu del grup municipal, Javi González, ha assegurat que aquest no és un cas aïllat i que “l’agenda dels partits separatistes està segrestant la vida de l’Ajuntament, amb l’ajut de TeC i el PSC”. Diu que hi ha una 20a de comissions i grups de treball que s’han hagut de suspendre en aquestes últimes setmanes, començant pel ple ordinari de setembre que no es va celebrar.

Per això, demana a l’alcalde dues coses: que no contribueixi al segrest de la vida política de la ciutat i que no abandoni l’alcaldia.

C’s descarten entrar al govern municipal, encara que es trenqui el pacte PSC-PDeCAT, però asseguren que si això passés li donarien estabilitat fins al final del mandat.