Debat, arguments i mems sobre la llei trans a la Llibreria Synusia

La llei trans, que vol garantir la igualtat de les persones transgènere i transexuals i proporcionar-los seguretat jurídica, és un dels temes que han aixecat més polseguera els últims mesos.

Davant dels dubtes i les crítiques que han sorgit, especialment a les xarxes socials i en alguns sectors feministes, la llibreria Synusia ha organitzat aquest dissabte una jornada de formació per a desfer alguns mites sobre aquesta nova llei, que està previst que arribi al Congrés les properes setmanes.

Alguns dels mites que han volgut trencar els activistes són, per exemple, que la llei trans “blinda uns rols de gènere tradicionals”, o que les dones trans “usurpen» els espais feministes”. A més d’una conferència i debat, la jornada s’ha completat amb un taller de mems transfeministes. De fet, els mems i l’humor han estat una constant al llarg de tota la jornada.

Tot plegat per desmuntar el que qualifiquen de “conspiranoia” contra les persones trans i per defensar una llei que ha de garantir “drets bàsics sense passar per uns filtres caducs i sexistes“.