Debat dels partits independentistes a Vallparadís una setmana abans del 14F

La carpa de Vallparadís ha acollit aquest dissabte al migdia un debat preelectoral entre representants de cinc partits independentistes, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana.

El debat, que ha estat moderat per la periodista terrassenca Laura Pinyol, ha comptat amb la participació de la diputada egarenca de la CUP Maria Sirvent, l’exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez d’Esquerra Republicana, el vicepresident de la mesa del Parlament Josep Costa, de Junts per Catalunya, Ivet Castaño, candidata bagenca del PDECat, i el candidat terrassenc de Primàries, Xavier Climent.

Sobre l’escenari també hi havia cinc entitats de l’àmbit sobiranista: la mateixa Assemblea, els CDR, el Consell per la República, Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua. Les entitats han estat les responsables de preguntar als candidats per diferents aspectes dels seus programes, especialment els relacionats amb l’àmbit nacional i els drets socials. El públic també ha pogut aportar les seves qüestions perquè els candidats les contestessin.

Els cinc partits participants han reiterat el seu compromís amb la independència tot i les discrepàncies en la manera d’arribar-hi i els reptes que cal superar, i també han exposat diferents visions sobre la reconstrucció econòmica i les mesures socials.