Declara al jutjat Xavier Gil, agredit amb arma blanca per un presumpte simpatitzant de Vox

Xavier Gil ha declarat aquest dilluns al migdia als Jutjats de Terrassa. Ha explicat que el passat 20 de juliol va passar per davant de la carpa electoral de Vox a la Rambla d’Ègara i va cridar «feixistes». Una persona el va perseguir uns metres amb una navalla a la mà i el va intentar apunyalar diverses vegades. En una ocasió ho va aconseguir lleument i hi ha un part de lesions que ho acredita i que forma part de la documentació del procés.

El presumpte agressor va ser detingut per la Policia Municipal aquell mateix dia i l’agredit, multat amb 2.000 euros per pràctiques discriminatòries de contingut xenòfob, racista, sexista o homòfob. Una sanció administrativa que no ha pagat i està recorreguda.

Per acompanyar-lo en aquest tràmit, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT), la Coordinadora Antirepressiva de Terrassa, La Traca, i la Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), han convocat una concentració a les portes dels tribunals.

Aquests col·lectius esperen un posicionament dels diferents grups municipals i que l’Ajuntament es presenti com a acusació particular.

El mateix dia dels fets es va convocar una concentració al Raval de Montserrat.

Per la seva banda, Vox sempre ha negat que el presumpte agressor sigui militant de la formació.

L’advocat que porta el cas creu que el jutge haurà decidir si els fets són constitutius de delicte. El termini per saber-ho és incert i pot suposar més d’un any.

Concentració De Suport Sat Citen A Declarar Xavier Gil 7 Concentració De Suport Sat Citen A Declarar Xavier Gil 6 Concentració De Suport Sat Citen A Declarar Xavier Gil 5 Concentració De Suport Sat Citen A Declarar Xavier Gil 3 Concentració De Suport Sat Citen A Declarar Xavier Gil 2