Declarada l’epidèmia de grip a Catalunya

L’activitat gripal s’ha situat en 147,4 casos per 100.000 habitants i ha superat la barrera epidèmica, que enguany se situa en 98 casos.

Segons dades fetes públiques per Salut, la taxa d’incidència ha estat més alta en els menors de cinc anys, amb 339,5 casos per 100.000 habitants. La resta de grups d’edat també mostren un increment.

Pel que fa als ingressos hospitalaris greus, se n’han registrat 14 aquesta última setmana, i des de l’inici de la temporada a principis d’octubre, 90. El 83,5% dels pacients ingressats no estaven vacunats.

Durant la setmana del 13 al 19 de gener, s’han atès als hospitals un total de 70.955 urgències. Als centres hospitalaris, s’han fet 886.771 visites.
Es preveu que l’activitat gripal durant les setmanes vinents es mantingui però a un nivell baix.

Salut recorda que la millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i les mesures d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular o l’ús de mocadors rebutjables.

També s’insisteix que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema i es recomana trucar, si cal, al 061 CatSalut Respon, el telèfon de Salut de Catalunya.