Defensors i detractors de la vaga general prevista per dimecres, 8 de novembre

L’ANC i Òmnium convoquen a una nova “aturada de país” per aquest dimecres, 8 de novembre, per exigir la llibertat dels consellers del Govern i dels seus presidents.

Les dues entitats sobiranistes se sumen així a la crida a la vaga general que ha plantejat la Intersindical-CSC i esperen repetir els èxits de mobilització del passat 3 d’octubre. La vaga es planteja per protestar contra la regressió en els drets laborals i socials i per exigir la derogació del decret del govern espanyol que facilita el trasllat de seus d’empreses fora de Catalunya.

Segons el secretari general del sindicat independentista, Carles Sastre, els motius són “estrictament laborals” i aspiren a que altres organitzacions se sumin.

Els sindicats majoritaris -UGT i CCOO- encara no han decidit però, si s’afegeixen a la convocatòria. La CGT dóna llibertat als afiliats per participar-hi. La CNT ho està estudiant.

Per la seva part, Foment del Treball ha presentat una demanda de procediment col•lectiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè es declari “il•legal” la vaga general de dimecres perquè està convocada per motius que no són laborals, diuen.

Cecot entén que, tot i la gravetat de la situació política que estem vivint i més enllà dels posicionaments personals de cada empresari, una vaga general no és la resposta adequada per canalitzar el malestar d’una part important de la societat catalana. La patronal terrassenca no creu que sigui convenient traslladar la conflictivitat política al si de les empreses i generar un impacte econòmic que perjudica els empresaris i treballadors catalans.

La Taula per la Democràcia, plataforma que integra 90 entitats – la majoria de les indicades -, sindicats, federacions i agrupacions dels àmbits econòmic, social, polític i cultural, tampoc s’ha definit encara sobre aquesta segona aturada.