Del cim de La Mola a les piscines del Club Natació Sabadell

Els antics gestors del Restaurant La Mola són ara els encarregats de portar el restaurant del Club Natació Sabadell. Tres generacions de la família Gimferrer s’han ocupat del restaurant de l’emblemàtic cim des del desembre de 1966 fins aquest darrer mes de gener. La Diputació de Barcelona va optar per tancar l’establiment amb l’argument de plantejar un turisme més sostenible i respectuós a l’entorn de l’antic monestir. De res van servir les més de 14.000 signatures recollides en defensa del restaurant i els Gimferrer han hagut de buscar-se un nou negoci. La solució els ha portat a Sabadell, però l’empremta de La Mola es nota fins i tot en el disseny dels menús.

Una altra qüestió pendent era trobar un nou destí a les set mules que cada dia pujaven els queviures fins a La Mola. Ha costat mesos de gestions, però finalment totes han trobat una nova llar, encara que separades. Estan repartides entre la Garrotxa, el Maresme, l’Anoia i el Vallès.

Les set mules eren la Lluna, la Morena, la Nina, l'Horus, l'Alaska, el Mario i el Trabuc. També hi havia la Barrufa, ja jubilada.

Les mules van ser precisament un dels motius de la Diputació per acabar amb la concessió del restaurant, en considerar que al pasturar malmetien l’entorn del Parc Natural.