Val Escolar S'estén A L'eso 4

Demà es comencen a distribuir els vals escolars

El Govern ha donat el tret de sortida a la segona edició del val escolar destinat a la compra de material escolar per al curs acadèmic 2024-2025. La iniciativa va destinada als alumnes de primària i secundària dels centres públics i concertats. Aquest mateix dimecres es començaran a distribuir els vals, de 60 euros per infant, amb les dades i instruccions d’ús a través de correu postal i de la plataforma valescolar.cat, des d’on també es podran activar, com a màxim fins al 30 de novembre.

Aquest any, com a novetat, es dona l’opció que les famílies puguin cedir-los als centres educatius per reduir l’aportació en concepte de material escolar. També es podran bescanviar, com en la passada edició, als 1.850 establiments que fins ara s’han adherit a la iniciativa.

Per al curs que ve, s’incrementa el nombre de beneficiaris i, a banda de l’alumnat d’educació primària, la mesura es fa extensiva també als estudiants de secundària obligatòria. També s’hi inclouen els alumnes dels centres d’educació especial i dels cicles formatius de grau bàsic. Això vol dir que als gairebé mig milió d’estudiants que l’han rebut en el curs actual, s’hi sumaran uns 330.000 alumnes de secundària obligatòria. En total, el nombre de beneficiaris serà de prop de 790.000 persones.