Demà es reobre el Mercadal i les pistes d’atletisme de Can Jofresa i de tennis de la Maurina

Demà dimecres el Mercadal de Martí l’Humà tornarà a obrir amb motiu de l’entrada en vigor de la Fase 1 de desescalada en el marc de l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol arran de la pandèmia de la Covid-19.

En aquesta primera fase, només està permès un 25% de l’aforament màxim de les parades. El Mercadal, que en total té 313 parades, obrirà de 9 a 13 h a l’avinguda de Béjar amb 33 parades d’alimentació, alimentació d’animals de companyia, herbolari, drogueria i restauració, ocupant els trams compresos entre la carretera de Matadepera i el carrer de l’Alguer.

També s’ha previst el tall d’un carril en cada sentit de circulació i el de tres interseccions. D’altra banda, també hi haurà dos accessos, on personal municipal controlarà l’aforament, que quedarà limitat a 476 persones. S’ha previst perimetrar tot l’espai amb tanques metàl·liques i cintes, així com establir una separació entre parades de 4 metres i de 6 metres en la part frontal. També es col·locaran, a cada parada, tanques a un metre de distància en la part frontal per delimitar la separació entre els clients i la parada.

Durant aquesta primera edició, es lliuraran mascaretes a tothom que no en porti, i es disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic en els dos punts d’accés, tot i que els paradistes també tenen la obligació de tenir-ne. A banda de les dues
persones vigilants en els dos punts d’accés, respectivament, hi haurà tres vigilants més recorrent l’espai, a més de personal municipal de comerç i de la Policia Municipal.

Obertura de dos equipaments esportius municipals
D’altra banda, i d’acord amb les mesures establertes en el Pla de desescalada, l’Ajuntament de Terrassa obrirà també demà dimecres les pistes d’atletisme de Can Jofresa i les de tennis de la Maurina. Es tracta de dos equipaments esportius de gestió directa que s’obriran únicament per a la pràctica d’esports individuals, sense contacte i sempre amb reserva prèvia.

La reserva de pista es realitzarà enviant un correu electrònic a l’adreça de correu electrònic servei.esports@terrassa.cat, de dilluns a divendres fins a les 14 h i sempre amb 48 hores d’antelació respecte al dia en què es vulgui fer ús de la pista.

En el cas de la pista d’atletisme de Can Jofresa, i amb l’objectiu de mantenir les distàncies de seguretat entre les persones usuàries, només es podrà accedir als carrils 1, 4 i 7, amb 5 persones per carril i amb un màxim de 15 persones a les pistes per hora de reserva. Pel que fa a la zona annexa-Club d’Arquers Terrassa, l’aforament màxim serà de dos tiradors o tiradores per a cada reserva.

Per la seva banda, les pistes de tennis de la Maurina tindran un aforament màxim de 4 persones per hora de reserva (dues persones a cadascuna de les dues pistes existents).

Les pistes d’atletisme de Can Jofresa i les pistes de tennis de la Maurina estaran obertes de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i de 17 a 21.30 h i els dissabtes de 9 a 13.30 h.

Per accedir als dos equipaments esportius s’aplicaran tot un seguit de mesures de prevenció per garantir la seguretat del personal i de les persones usuàries de les instal·lacions. Per poder entrar a aquests equipaments esportius serà necessari l’ús
de guants i mascaretes (el seu ús no serà obligatori durant la pràctica esportiva) i s’instal·laran dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada de les instal·lacions.

D’altra banda, i amb l’objectiu de minimitzar el risc de possibles infeccions, es reforçaran els treballs de neteja de les zones comunes i no estarà permès l’accés als vestidors ni als lavabos dels equipaments esportius, que restaran tancats durant les fases 1 i 2 de la desescalada.