Demanada una subvenció a la Unió Europea per un projecte de gestió intel·ligent de la fracció envasos

El govern municipal busca una eina per ser més proactiu en la neteja de la via publica, treballant amb prediccions reals, i actuant menys a base de reaccions a les queixes i avisos de la ciutadania.

L’Ajuntament ha presentat al Fons Europeu de Desenvolupament Regional un projecte per implantar una plataforma digital que optimitzi la gestió local dels residus de la fracció envasos. La idea és recopilar informació a través d’uns sensors col·locats als contenidors i dels avisos que la població faci a arribar a través de les xarxes socials o altres canals i analitzar-la per gestionar amb mes eficiència i eficàcia la recollida, selecció i reciclatge. Amb aquesta solució es podrà planificar millor la ubicació dels contenidors, detectar les àrees on es generin mes residus i fer un seguiment de l’impacte de les campanyes municipals de comunicació.

El projecte, que té un termini d’execució de dos anys, contempla el disseny, desenvolupament i implementació d’aquesta solució tecnològica, basada en la intel·ligència artificial i la gestió de dades massives.

En principi el FEDER donarà a conèixer els noms de les propostes guanyadores al setembre. En cas que la terrassenca sigui escollida, la subvencionaria amb 1.250.000 euros dels gairebé tres milions que costaria. El 58 per cent restant l’aportaria l’Ajuntament.