Demanats 2,9 milions als fons Feder per un projecte d’economia circular en l’àmbit tèxtil

El govern municipal ha demanat als fons europeus Feder 2,9 milions d’euros per un projecte d’economia circular en el sector tèxtil. N’ha informat a la comissió de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat el tinent d’alcalde de l’àrea, Amadeu Aguado.

Es tracta de recuperar com a matèria primera roba usada que ja no és no reutilitzable. A partir d’aquí fer-ne una nova confecció i tornar-la a posar al mercat amb nou valor afegit.

La subvenció ja s’ha demanat per decret d’alcaldia per poder-la presentar a termini però el ple encara l’ha de validar. L’oposició d’esquerres ha plantejat dubtes sobre el projecte. Uns per si era ètic que en un projecte social hi participin empreses multinacionals com Mango i altres perquè no hi veuen cap alineació amb altres projectes estratègics de ciutat.

El projecte d’economia circular en tèxtil ja s’havia presentat anteriorment i tirarà endavant només si rep el finançament europeu del 80 per cent del pressupost. La resta l’aportarien l’Institut Intexter de la UPC, l’Escodi, el centre tecnològic Leitat, la cooperativa Teixidors, Fupar i l’Ajuntament, que lideraria el projecte.

A la comissió també s’ha parlat sobre els Reglaments d’Esports i de Cultura, que es podrien dur al ple de maig. En el primer s’han discutit les esmenes presentades pels grups, bàsicament per potenciar la igualtat de gènere en els esports, garantir la igualtat d’oportunitats i aspectes relacionats amb la presa de decisions. Pel que fa al de Cultura s’han rebut diverses esmenes per part d’entitats; ara s’enviaran als grups perquè les estudiïn i, a principis de maig, les debatin en una reunió monogràfica.