S’ajorna, sense data, el judici per la pressumpta agressió racista a Torre-sana

La pressió ha tingut efecte i finalment dimecres no es farà el judici per l’agressió, el 10 de juliol, d’una usuària dels l’horts de Torre-sana.

Diverses entitats n’havien demanat l’ajornament perquè no es considerava un delicte d’odi i racisme sinó com una simple baralla entre veïns. En un acte públic divendres van llegir un manifest de condemna dels fets i van reclamar que el judici previst per dimecres no es celebrés fins que hi hagués garanties de defensa.

Fins i tot van demanar per escrit a la magistrada del Jutjat d’instrucció número 1 que acceptés i cités tots els testimonis que van presenciar l’agressió i que canviés la qualificació del presumpte delicte de falta lleu a falta d’odi greu.

L’advocat defensor de la Maria i membre d’Espai Drets, Joan Tamayo, celebra que l’Ajuntament s’hagi presentat com a acusació particular però lamenta, diu ell, que ho condicioni a que es jutgi finalment com a delicte d’odi i racisme.

Espai Drets demanarà a l’Ajuntament que elabori un protocol d’actuació contra casos com aquest de racisme i xenofòbia. Per la seva part, la Maria assegura que no ha denunciat el cas, fa just 4 setmanes, per por a represàlies.

Amb l’anul·lació del judici queda desconvocada la concentració d’aquest dimecres.