DeMusica Ensemble posa música a textos medievals escrits per dones

Dones d’avui interpretant música composada o escrita per dones de l’epòca medieval. Era l’oferta d’aquest dijous a la Seu d’Ègara dins del cicle Sons del Temps. El concert la fet el grup coral DeMusica Ensemble, dedicat a la música antiga i que enguany celebra el desè aniversari.

El grup ha musicat textos literaris de creadores, escriptores i compositores dels segles XIII i XIV, alguns dels quals han estat adaptats per la seva directora amb música de l’època.

Totes les peces que s’han interpretat, doncs, son inèdites i creades a partir de material antic reinterpretat per dones del present. Ho han fet amb instruments de música antiga com el rabel, l’arpa, la flauta o els saltiris.

Des de la seva creació, al 2009, el grup DeMusica Ensemble ha participat en diversos festivals de música antiga dins i fora de l’estat espanyol.

El proper concert del cicle Sons del Temps serà dijous 22  amb cançons i danses per a veu i viola de gamba a càrrec de la soprano Marta Altadill i del violista Santi Mirón.