Denúncia col·lectiva de les persones ferides dijous durant les càrregues policials

Les actuacions dels Mossos del passat dijous a Terrassa i a Girona podrien ser les últimes basades en l’actual protocol del cos policial autonòmic. Les càrregues policials contra manifestants antifeixistes van motivar el rebuig del president de la Generalitat, Quim Torra, que va manifestar públicament el seu malestar. També el conseller d’Interior, Miquel Buch, va ser crític amb l’actuació i va anunciar una investigació dels fets. Uns posicionaments que no van agradar als sindicats dels Mossos, que demanen la dimissió del Conseller en considerar que se’ls qüestiona i deslegitima públicament. Torra i Buch s’han reunit diumenge al Palau de Pedralbes. Durant dues hores s’haurien revisat les actuacions a Terrassa i Girona. Les conclusions podrien trascendir en el consell de govern de dimarts.

A Terrassa les seqüeles per les càrregues policials a Sant Pere Nord no es van fer esperar. Divendres al matí, membres de la Plataforma Antifeixista de Terrassa es va concentrar davant dels Jutjats per donar suport a les dues persones detingudes pels fets. Estaven cridades a declarar i en van sortir en llibertat acusades de desordres públics. Al vespre de divendres, la Plataforma Antifeixista de Terrassa va tornar a concentrar un nombrós grup de persones al Raval de Montserrat. Sota el lema ‘Les vostres càrregues seran la nostra força’, els convocants van denunciar l’actuació dels agents dels Mossos a la Rambla Francesc Macià que, recordem, van deixar una vintena de ferits de diferent consideració, entre ells el secretari de l’ANC a Terrassa, Pep Tomàs, i la diputada de la CUP al Parlament i exregidora de l’Ajuntament, Maria Sirvent, que va rebre l’impacte d’una bala de foam a la mà.

Precisament, des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa s’està organitzant una denúncia col•lectiva contra l’actuació dels Mossos a Terrassa. Una denúncia per part de totes les persones que van resultar ferides i que es podria presentar en breu als Jutjats.