Denunciades 141 persones per incompliment del Decret d’Estat d’Alarma

La Policia Municipal ha denunciat a un total de 141 persones, al llarg d’aquest cap de setmana, per incompliment de les mesures establertes al Reial Decret d’Estat d’Alarma; i a tres establiments per incompliment del Decret d’Alcaldia, relatiu a la limitació dels horaris comercials.

Fins a 129 d’aquestes persones van ser denunciades perquè no van poder justificar davant la Policia Municipal un motiu vàlid per trobar-se a la via pública, incomplint així la instrucció. Altres quatre persones van ser denunciades quan circulaven amb els seus vehicles sense cap causa justificada. A més, una d’aquestes persones també va ser denunciada per no portar la documentació a sobre i facilitar dades falses; i una altra per portar a sobre 1 g d’haixix.

Dissabte, a les 14.35 h, la Policia Municipal va rebre la trucada d’un particular que alertava de la presència d’un grup de persones al carrer de Sant Cosme. Una patrulla va acudir al lloc i va trobar a cinc persones davant d’un establiment que, quan van veure el vehicle policial, van marxar corrent. El propietari de l’esmentat establiment va quedar denunciat per fomentar el consum d’aliments al carrer, i també per desobediència greu als agents de l’autoritat i per portar un DNI que no era de la seva propietat.

També dissabte, a les 11.40 h, una trucada de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) va comunicar a la Policia Municipal que s’havien trobat a una dona recollint espàrrecs a un camí. Una dotació policial es va desplaçar al lloc i la va localitzar al carrer de Ciudad Real, quedant denunciada.

A les 17.20 h de dissabte, el servei del 112 va informar que hi havia una persona inconscient a l’interior del seu habitatge, a carrer del Guadalhorce, i es va activar el SEM i Bombers. Una dotació de la Policia Municipal va accedir al domicili d’aquesta persona i, finalment, els efectius de Bombers la van localitzar a la terrassa, amb símptomes d’estar sota la influència de l’alcohol.

La Policia Municipal va rebre ahir diumenge, a les 12.37 h, la trucada d’un particular informant que hi havia una dona amb el gos lligat i fent ioga a un descampat de Can Boada del Pi, a tocar del camp de futbol. Una patrulla de la Policia Municipal va acudir al lloc i va comprovar els fets, quedant aquesta persona denunciada.

Diumenge, a les 15.40 h, quatre persones van ser denunciades després que un particular va alertar de la presència d’un grup a l’accés de l’Estació de les Fonts. La unitat policial que va acudir al lloc els va denunciar per incompliment del Decret d’Estat d’Alarma.

Aquesta matinada, a les 0.45 h, un veí del carrer d’Antoni Maura ha trucat a la Policia Municipal per informar que una dona demanava ajuda des del seu domicili. S’ha donat avís al SEM i a Bombers. Una dotació de la Policia Municipal ha pogut accedir a l’habitatge pel pati i ha trobat a una dona al terra de l’habitació. S’ha sol·licitat la presència d’una ambulància, que l’ha traslladat a un centre hospitalari.

També aquesta matinada, a l’1.05 h, la trucada d’un particular ha informat la Policia Municipal que hi havia un motorista caigut a terra a l’avinguda de Madrid. Una dotació policial ha localitzat al motorista assegut a terra. Un cop preguntat pel motiu del seu desplaçament, aquest ha contestat amb incongruències, quedant denunciat.

Tres establiments denunciats per no tancar a l’hora

La Policia Municipal ha realitzat aquest cap de setmana tres actuacions en establiments per no respectar el Decret d’Alcaldia 25/72 de 24 de març, que limita l’horari de tancament a les 21 h. Divendres, un establiment del carrer de Colom es trobava obert a les 21.16 h, quedant denunciat per aquest motiu. Al carrer de Sant Cosme, es va localitzar un altre establiment obert a les 21.22 h, que també va quedar denunciat. Finalment, dissabte es va denunciar un establiment al carrer de l’Agricultura que estava obert a les 21.11 h.

Acompanyaments el cap de setmana per desinfecció de carrers pel COVID-19

En el transcurs del cap de setmana la Policia Municipal ha realitzat tasques d’acompanyament als vehicles que fan la desinfecció pel COVID-19 a diversos indrets de la ciutat amb una alta afluència de persones.