Denuncien el col·lapse de les urgències a l’Hospital de Terrassa

Aquest dijous van passar per urgències de l’Hospital de Terrassa 105 pacients. La capacitat màxima del servei és només de 30 persones.

Les fotografies facilitades pels treballadors mostren pacients ocupant passadissos i zones comunes, en llits i cadires i infermeres posant vies de genolls.

Joan Sánchez, membre del comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), responsable d’infermeria d’UGT i membre de la mesa de negociació del conveni col·lectiu, diu que s’han normalitzat coses que no haurien de ser habituals.

Per torn, treballen entre 5 i 6 metges i de 8 a 11 infermers i infermeres. UGT reclama ampliar les urgències i les plantilles.

Sánchez assegura que la remodelació que es va fer d’urgències no és suficient. Denuncia que el servei està col·lapsat i reclama per a Terrassa un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, un CUAP, com tenen Sabadell, Sant Cugat o Cerdanyola, per exemple.

Aquests centres atenen problemes de salut que no suposen un risc vital les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Fan proves i analítiques i descongestionarien les urgències dels dos hospitals de la ciutat, conclou Sánchez.

Col·lpase Urgències 1Col·lapse D'urgències 2Col·lapse D'urgències 3Col·lapse D'urgències 4Col·lapse D'urgències 5