Denuncien un agent de policia per donar un cop a un gos i l’Ajuntament anuncia mesures correctores

L’actuació d’ahir divendres 7 d’octubre per part de la Policia Municipal de Terrassa ha estat envoltada de polèmica. Un dels agents va donar un cop a un gos que, segons els testimonis, no va mostrar cap actitud agressiva.

Mentre el propietari del gos estava sent identificat pels agents un dels tres membres del cos policial va apropar-se a l’animal per etzibar-li un cop al morro. Un dels vianants que presenciava l’escena va enregistrar els fets en un vídeo que ràpidament va córrer per xarxes socials.

 

Arrel d’aquesta actuació la Policia Municipal ha fet públic un comunicat on s’argumenta que «la intervenció comptava amb un alt grau de tensió, en tractar-se d’una persona identificada com a possible portadora d’una arma blanca, i que en veure la policia es va mostrar poc receptiva a les seves indicacions, amenaçant els agents i utilitzant al gos com a escut, el que va ocasionar que l’animal es posés nerviós». Tot i així, en el mateix comunicat es qualifica de «desafortunada» l’acció de l’agent amb el gos i s’afegeix que va ser «fruit d’un acte reflex que no aprovem». Per concloure, el cos es compromet a evitar que es repeteixin actes similars i ja s’han programat formacions per al tracte animal per part dels agents.

L’Ajuntament també ha fet referència als fets des del compte oficial de Twitter: «lamentem els fets i iniciarem una investigació per aclarir els fets i prendre accions».

A part del debat que ha provocat aquesta actuació policial a les diverses xarxes socials, l’Associació Defensa Animal Professional (DAP) també ha volgut fer públic un comunicat on s’explica que, gràcies a la informació facilitada pels testimonis de l’actuació policial i a l’enregistrament del mateix, ha interposat una denúncia administrativa a la Policia Municipal de Terrassa. Una carta pública que acaba lamentant que «Terrassa no pot ser notícia per situacions com aquesta».