Hospital De Terrassa

Denuncien una agressió violenta a 16 sanitaris de la Sala de Parts de l’Hospital

Un grup de familiars d’una pacient ingressada a l’Hospital Universitari de Terrassa ha agredit aquest dimecres a la tarda al personal sanitari que hi havia al Servei d’Urgències. Així ho han confirmat fonts del CST, Sindicat de Metges de Catalunya i Mossos d’Esquadra. Segons el CST, els autors dels fets van entrar per la força a la Sala de Parts “i van provocar violents aldarulls, consistents en amenaces i lesions als treballadors del Servei de Sala de Parts i d’Urgències així com danys materials a l’equipament tècnic i estructural”.

Mossos va rebre l’avís d’un incident a l’interior de l’Hospital cap a dos quarts de vuit de vespre. El cos policial ha explicat que un grup de persones que acompanyava una pacient va destrossar mobiliari i equipament d’Urgències i va agredir part del personal sanitari. Mossos va identificar els agressors. El Servei de Seguretat de l’Hospital va mantenir una dotació a la Sala de Parts en previsió de possibles desordres.

Els 16 treballadors afectats, 5 amb lesions físiques lleus, 4 amb lesions psicològiques greus i 12 amb lesions psicològiques lleus, han rebut atenció per part del Servei de Salut Laboral que ha activat al Servei d’Atenció Psicològica.

La direcció del CST i el comitè d’empresa s’han reunit aquest dijous al matí. Segons el Comitè d’Empresa, les persones afectades per l’agressió va haver d’amagar-se com va poder. Metges de Catalunya ha explicat que el Consorci reforçarà el servei de vigilància i treballarà amb Mossos per establir un circuit de seguretat. Segons el comitè, cada vegada hi ha més violència en els entorns sanitaris, sobretot verbal. Ho atribueixen, en part, a la crispació dels pacients perquè el sistema està col·lapsat.

El CST i Salut condemnen els fets i repulsen l’agressió  

Des del Consorci Sanitari de Terrassa i el departament de Salut han mostrat “el més absolut suport i recolzament als treballadors afectats així com a tots els professionals que dia a dia es dediquen a cuidar de la salut de la ciutadania amb entrega i professionalitat. També volem traslladar als professionals el suport del departament de Salut”. Afegeixen que aquest tipus d’agressions són inacceptables i que els professionals sanitaris tenen dret a desenvolupar la seva feina en un entorn segur i lliure de violència.

En aquest sentit, el Consorci Sanitari de Terrassa es personarà en les accions judicials que esdevindran en defensa de les persones treballadores i de la institució. En aquest sentit diuen: “No podem permetre que aquest tipus d’actes intimidin o condicionin la tasca dels professionals sanitaris que són peces fonamentals per garantir el dret a la salut de tots i totes”.

El CST explica que treballaran de forma incansable per promoure entorns laborals segurs i lliures de violència, i perquè aquest tipus d’agressions no tornin a repetir-se. Per últim, l’Hospital diu: “Mostrem el nostre més ferm compromís amb la defensa dels drets dels treballadors i amb la lluita contra les agressions als professionals sanitaris”.

L’Equip de Govern Local condemna i rebutja l’incident 

Des de l’Equip de Govern Local també han mostrat el més absolut rebuig, a la vegada que condemna, dels fets. Per al Govern, aquest incident és intolerable i inacceptable. Així mateix, manifesten el màxim suport i recolzament tant als i les professionals que van viure i patir els fets, així com a la resta de persones treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa. Des de l’Ajuntament es posen a la seva disposició per a qualsevol necessitat que puguin tenir. Afegeixen que fets violents com els d’ahir no es poden tornar a produir ni en aquest, ni en cap altre àmbit.

L’usuari @KIMFCB ha descrit els fets a la xarxa social X. 

Davant els fets, Metges de Catalunya ha condemnat enèrgicament la situació viscuda i insten a la Direcció del CST i a Mossos a establir les mesures necessàries per evitar en el futur que les professionals hagin de fer la seva feina amb por.