Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, La Élite i Alcalá Norte encapçalen l’Espai Vapor 2024

La dotzena edició de l’Espai Vapor tindrà lloc el 28, 29 i 30 de juny en el marc de la Festa Major de Terrassa. El Vapor Ventalló acollirà 16 actuacions repartides durant tres dies. Són Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, La Élite, Aiko El Grupo, Margarita Quebrada, La URSS, Repion, Alcalá Norte, Comic Sans, Xenia, Heal, Fotos de la Novia, Gazella, The Harlock, Nahoomie Dj, Alvva i Dj Maadraassoo.

Divendres 28 de juny començarà amb l’energia de l’indie rock de la nova banda barcelonina Heal, i amb el punk contundent de La URSS des d’Andalusia. Xenia portarà el seu dark pop emocional i envolvent, carregat de nostàlgia des de València, seguit del post-punk captivador del trio Margarita Quebrada, que presentarà el seu darrer àlbum Gas Lagrima. La nit continuarà amb el duet de Tàrrega La Élite que promet un directe elèctric, irreverent, i descarat. La primera jornada clourà amb la sessió de la barcelonina Nahoomie DJ, que farà ballar el públic amb una fusió de UK Garage, funk i house.

Dissabte 29 de juny arrencarà amb el grunge-pop del duet càntabre Repion i amb l’energia fresca i l’actitud imparable i irreverent de la banda pop-punk madrilenya Aiko El Grupo. Després arribarà un grup que està en boca de tothom, fins i tot de Rosalía: Alcalá Norte, que prendrà l’escenari per presentar el seu esperat àlbum de debut, un dels millors discos del 2024. A continuació serà el torn dels sevillans Derby Motoreta’s Burrito Kachimba que arribaran a l’Espai Vapor amb la seva psicodèlia rock, prometent un directe inoblidable. La nit acabarà amb una sessió vibrant de la dj de Donosti, Alvva, amb els seus sets eclèctics i festius.

Diumenge 30 de juny començaran Fotos de la Novia que s’autodefineixen com “descaradament pop i sobtadament punk”. Seguit per Gazella amb la seva proposta de shoegaze i dreampop i els terrassencs The Harlock que tornen a passar per l’Espai Vapor per presentar el seu quart àlbum ‘Retorno al Low Fi’. Després serà el torn de Comic Sans, una jove banda de Sant Sebastià que forma part de la nova onada de grups que fan midwest emo com Yawners o Cala Vento. Dj Maadraassoo resident de la sala Razzmatazz, consolidat com un dels Dj’s que millor juga amb el pop i l’electrònica, tancarà l’edició amb una sessió espectacular.

Una campanya gràfica per atraure públic de fora de la ciutat 

Enguany l’Espai Vapor compta amb una campanya gràfica que anima la gent a visitar Terrassa i gaudir d’un festival gratuït i de qualitat. Amb un disseny que recorda els antics tiquets de tren, es subratlla la proximitat i fàcil accessibilitat de Terrassa des de Barcelona. A més, el vídeo promocional està gravat dins d’un tren amb la participació del grup Fotos de la Novia, un dels artistes destacats d’aquesta edició.

L’Espai Vapor està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa amb la Direcció Artística de Indirecte. S’ha consolidat com un punt de trobada ineludible per als amants de la música. Es dirigeix a un públic intergeneracional que cerca noves experiències i sons innovadors.