Des d’ara i fins al 15 d’octubre està prohibit fer foc al bosc

L’Ajuntament de Terrassa recorda que està prohibit encendre foc al bosc entre el 15 de març i el 15 d’octubre, tant si els terrenys están poblats d’arbres com no, i en una franja de fins a 500 metres que els envolta.

Així ho recorda un ban signat per l’alcalde on també hi ha les principals normes de seguretat per evitar incendis forestals en el període més calurós de l’any. També està penat llençar objectes encesos i abocar escombraries, runa, restes vegetals i industrials i qualsevol mena de brossa que puguin ajudar a propagar un foc.

Tampoc es poden llençar cohets, globus, focs d’artifici i d’altres artefactes que continguin foc. Tot i això la Direccció General de Medi Natural i Biodiversitat pot atorgar autoritzacions en casos excepcionals com per exemple per la crema de matolls en tasques agrícolas.

El ban també recorda que la circulació de vehicles per pistes i camins forestals queda limitada a aquells vehicles de la zona i als serveis públics. Els terrenys d’àrees recreatives hauran de tenir al seu voltant una zona de protecció de 25 metres i d’una xarxa d’hidrants al seu perímetre separats per un màxim de 200 metres o una reserva d’aigua equivalent.

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre queda absolutament prohibit fer qualsevol tipus de foc en tots els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. També encendre fogons de gas i barbacoes o aparells similars. Tampoc es pot fumar dins del bosc ni fer qualsevol tipus d’aprofitament forestal. L’objectiu final d’aquesta normativa que d’altra banda s’edita cada any,  és evitar la declaració d’incendis als boscos del terme municipal.