Des d’avui ja és gratis anar a l’Hospital de Terrassa amb els autobusos de TMESA

Aquest dimarts ha entrat en funcionament la nova targeta T-Hospital, un títol de transport que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta la xarxa d’autobusos urbans per anar fins a l’Hospital de Terrassa. L’alcalde Jordi Ballart, acompanyat de regidores i tècnics municipals, ha comprovat el funcionament de la nova targeta fins al centre sanitari.

La targeta s’ha de demanar a l’Oficina de Mobilitat o a la web de TMESA. Cal estar empadronat a la ciutat i no ser beneficiari ni de la T-Blanca ni de la T-16. És personal, té un cost d’un euro i no caduca. Permet fer transbordament entre les diferents línies. Això sí, cal validar el títol cada vegada que es puja a l’autobús i, sobretot, al final del trajecte, a l’hospital, on s’ha habilitat un màquina. L’ús fraudulent implicarà la retirada de la targeta, l’aplicació de 6 mesos de moratòria per poder tornar a demanar-la i, llavors, pagar-la a un preu de 5 euros.

La targeta es pot demanar des de divendres passat i ja se n’han tramitat més de 600. L’ajuntament destinarà cada any 130.000 euros per garantir la gratuïtat d’aquest servei que, a més de facilitar l’arribada al centre sanitari, també vol incentivar l’ús del transport públic a la ciutat. Es calcula que cada dia 800 persones es desplacen fins a l’Hospital de Terrassa.