Desacord entre govern i oposició en un debat sobre l’estat de la ciutat amb clima preelectoral

La celebració del debat sobre l’estat de la ciutat a poc més de dos mesos de les eleccions ha evidenciat les visions radicalment contràries entre govern i oposició.

La sessió l’ha iniciat l’alcalde, Jordi Ballart, que fet una exposició de l’acció del mandat. Tot per Terrassa i Esquerra han defensat l’obra de govern mentre que el PSC, Ciutadans i Junts n’ha estat molt crítics.

A banda de l’executiu, només Junts ha presentat una proposta de resolució amb 51 acords en matèria de seguretat, neteja, mobilitat, foment de l’ús del català i foment de l’economia productiva. La del govern ha estat aprovada i la de Junts rebutjada. El PSC i Ciutadans no n’han presentat cap, i ho han argumentat en part per no tenir sobre la taula dades objectives ja que enguany no s’ha publicat el Baròmetre de la Ciutat.

Sis entitats han intervingut com a participació ciutadana: el Club Handbol Terrassa, l’AFA de l’Escola Bressol de Vallparadís, la FAVT, l’Associació de Veïns de Can Roca, l’Associació Carta Europea dels Drets Humans i l’Observatori de Drets Socials.

L’anècdota de la jornada l’han protagonitzat els cinc arxivadors que la portaveu de Ciutadans. Isabel Martínez, ha tret al seu torn amb totes les propostes que la formació ha presentat aquest mandat. Lluïsa Melgares n’ha ensenyat una que estava buida i la formació taronja ha acusat el govern d‘haver-les buidat de contingut per ridiculitzar la seva acció.

En començar el ple la ja exsíndica, Isabel Marquès, ha presentat el darrer informe anual de la Sindicatura i ha fet balanç dels seus anys dels seus onze anys al capdavant de la institució. Per la seva part, el nou Síndic, Mustapha Ben El Fassi, ha exposat els seus objectius en el càrrec.