Desarticulat un grup a Terrassa dedicat a estafar amb pòlisses d’assegurances falses

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Terrassa van detenir el passat 13 d’agost, tres persones de nacionalitat espanyola i dues més han estat investigades, com a presumptes autors de diversos delictes d’estafa continuada, falsificació documental i revelació de secrets.

La investigació es va iniciar quan una corredoria d’assegurances de Terrassa va denunciar que s’havien fet pòlisses fraudulentes usant els seus codis informàtics. Aquestes pòlisses, en la seva majoria assegurances de vehicles, no es pagaven a l’empresa però sí que es generaven informàticament.

Els estafadors contactaven amb clients que volien contractar assegurances, majoritàriament de vehicles, i els oferien realitzar tots els tràmits. Quan arribaven a un acord, els entregaven la documentació amb una pòlissa que suposadament cobria l’assegurança d’un any, però en realitat no tenien cobertura legal. Els clients acostumaven a pagar en efectiu al rebre la documentació fraudulenta o ingressaven els diners als comptes bancaris dels estafadors.

Es dona la circumstància que algunes de les víctimes, que van tenir col·lisions lleus amb altres vehicles, van ser denunciats per conduir sense assegurança, raó per la qual se’ls va intervenir el seu vehicle i van haver d’afrontar una multa de 1.500 euros.

Els estafadors també van fer servir les dades personals de diversos clients per usar-los com a prenedors en pòlisses que es donaven d’alta a altres clients seus, que no tenien cap relació amb les víctimes i sense el seu coneixement.

Les investigacions van permetre relacionar aquestes estafes amb cinc persones que treballaven de manera organitzada. Dues d’aquestes havien treballat amb les companyies asseguradores estafades i per aquest motiu disposaven dels codis que després van utilitzar il·legalment.

Les pèrdues econòmiques que han patit les quatre companyies asseguradores afectades superen els 147.000 euros a banda del prestigi que han perdut. A més, fins al moment, hi ha més de 200 perjudicats i no es descarta que n’hi hagi més.

De les cinc persones relacionades amb els fets tres van ser detingudes el passat 13 d’agost i els altres dos estan investigats. La investigació es manté oberta pendent de localitzar més víctimes o altres companyies asseguradores afectades per aquesta estafa.

Els tres detinguts van passar el 15 d’agost a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció número 2 de Terrassa, que va decretar llibertat amb càrrecs pels tres arrestats.