Descartada l’opció de destinar l’antic edifici dels Jutjats a un centre de Formació Professional

L’oferta de cursos de Formació Professional ha estat un dels temes principals de la Comissió Informativa de Cicles de la Vida. Després de deixar caure la setmana passada la possibilitat de crear un centre integral d’FP a l’antic edifici dels Jutjats, la regidora d’Educació, Teresa Ciurana ha admès que aquesta opció ara mateix sembla del tot descartada. Ciurana ha explicat que els mateixos Serveis Territorials van anul·lar la visita que hi havia prevista per aquest dilluns i que l’estat de l’edifici de la Rambla, tancat des de fa 13 anys, posa en entredit la viabilitat de la proposta.

La titular d’Educació també ha anunciat que l’actual oferta de Formació Professional s’ampliarà amb tres nous cicles d’ensenyament de cara al curs vinent. Aquests seran de xarcuteria i alimentació, d’informàtica bàsica i de comerç. S’està estudiant fins i tot la possibilitat d’incloure un quart cicle formatiu, dedicat a la jardineria.

La reunió telemàtica també ha servit per revisar la situació actual dels centres escolars de Terrassa. Preocupa, de manera particular, l’alt nombre de baixes per contagis entre el personal docent. Aquest fet ha provocat que, per aquest dilluns, l’Escola Bressol Municipal Coloraines es quedés sense cap monitor referent en un parell de grups-classe.

D’altra banda, la Comissió també ha informat sobre la relativa estabilitat sanitària que viuen les residències. En l’últim balanç, realitzat durant la primera setmana de gener, hi havia 44 casos positius corresponents a 9 centres geriàtrics diferents. En aquest sentit, la regidora de Salut, Mònica Polo, ha destacat que la majoria dels infectats eren asimptomàtics o de poca afectació. Aquesta mateixa àrea ha anunciat la seva intenció d’elevar al Ple del mes de febrer l’aprovació del Pla Local per a un Envelliment Integral.

Per la seva part, també s’ha tractat el procés per dissenyar el nou Pla Local de Joventut per als propers 4 anys. Aquest document posarà el focus en el Pacte per l’Emancipació i estarà monitoritzat pel Consell de Joves i l’equip tècnic del Servei, a través de diversos espais participatius que es duran a terme a partir del febrer. S’espera que aquest nou full de ruta es pugui aprovar de cara al Ple del mes de maig.