Descobrir els aspectes culturals de l’anella verda

Aquest dissabte l’associació El Llibre de la Vida ha organitzat una sortida inclusiva  a l’entorn de l’anella verda per a descobrir aspectes culturals de la natura. Hi ha participat un grup de persones de LaFACT Fupar, amb la integradora social Raquel Marruecos. L’objectiu ha   estat  el de   recuperar els records del passat agrícola de Terrassa i aprendre a valorar la riquesa del seu  medi ambient que ens envolta.

La sortida ha comptat amb Manel Vives de Flora Catalana, expert en botànica i amb l’Anna Mª Rodríguez, guia del Museu de Terrassa i co- propietària de l’explotació de Torrebonica.  El seu marit ha ensenyat el ramat de bens i cabres que tenen als corrals de Torrebonica.  També hi ha participat en Josep Comasolivas, masover i pagès de can Gorina.

El dinamitzador de la sortida ha estat en Santi Rius, coneixedor de l’entorn de la nostra ciutat i autor del grup ‘excursions properes a Terrassa’ i del llibre ‘Matinals pel parc Natural‘. que han gaudit de totes les activitats.

Les 21 persones que han fet la caminada, han pogut participar en un joc per a descobrir diferents varietats de plantes i arbust i han gaudit descobrint diversos indrets com unes tines pel vi d’una antiga vinya o el desconegut forn de calç de Can Figueras del Mas

Aquesta activitat ha comptat amb el suport de la l’Associació Sant Galderic i de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Terrassa.

[Foto: associació El Llibre de la Vida]