20211218 Gremitransportistes Armilla Desconvocada Vaga

Desconvocada la vaga de transportistes prevista per als dies 20,21 i 22 de desembre

El Comitè Nacional de Transport per Carretera ha assolit un acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i, per aquest motiu, el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, en condició de membre de FENADISMER, juntament amb les restants associacions que componen el comitè, han acordat desconvocar l’aturada nacional del sector dels dies 20, 21 i 22 de desembre.

El sector va convocar la vaga patronal per la greu situació econòmica que travessen les empreses transportistes i la falta de resposta del Govern a les reivindicacions històriques del sector.

Després de l’assemblea informativa, el president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya, Antonio Martínez ha manifestat la satisfacció per l’acord assolit i l’ha qualificat com: “un acord històric, el sector fa més de 20 anys que reclama que els conductors no s’ocupessin de la càrrega i finalment s’ha aconseguit, amb la dignificació que això suposa per al col·lectiu. Així mateix , la clàusula de revisió del gasoil , pot ajudar a la subsistència del sector, sobretot per a les pimes i autònoms”.

També s’ha aconseguit reduir a la meitat els temps d’espera, a partir dels quals el transportista tindrà dret a una indemnització, així com el tracte a dispensar els conductors als centres de càrrega i descàrrega.