Desconvocada la vaga d’infermeria a Catalunya després d’arribar a un acord amb Salut

Després de setmanes de protestes i de vaga indefinida, el sindicat Infermeres de Catalunya i el Departament de Salut han arribat a un acord que posa fi a la mobilització que durava des del 12 de desembre. Les negociacions han conduït a millores organitzatives sense abordar encara l’augment salarial.

L’acord inclou reconèixer les infermeres com a figures vàlides per fer de cap de torn i de guàrdia, millorar les condicions laborals i establir una borsa de treball de places específiques. Tot i això, el sindicat ha hagut de deixar de banda temporalment l’augment de sou, ja que des de la Generalitat s’ha afirmat no poder assumir la despesa que això comportaria.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha explicat que l’increment salarial està vinculat al Ministeri de Sanitat, i la seva aplicació depèn de decisions preses a escala nacional.

Tot i la desconvocatòria de la vaga, el sindicat ha deixat clar que si els compromisos assolits no avancen en les properes reunions, podrien tornar a convocar una nova mobilització. Una de les demandes no satisferes és la requalificació de la professió a la categoria funcionarial A1, que suposaria un augment salarial, i Salut es compromet a prioritzar aquesta petició a la reunió bilateral amb el Ministeri de Sanitat el pròxim 2 de febrer.

Malgrat les concessions, les infermeres no han obtingut el complement salarial d’entre 400 i 600 euros mensuals que reclamaven, a l’espera que l’Estat reconegui la seva situació com a personal facultatiu, equiparant-los als metges.

Amb la desconvocatòria, es posa fi a més de 40 dies de protestes, tot i que el sindicat assegura que aquest acord és només una primera batalla i que mantindran una supervisió estricta dels compromisos pactats.