El cementiri espera desenes de milers de visitants per Tots Sants

Els dies previs a Tots Sants i el mateix 1 de novembre, el Cementiri Municipal rep desenes de milers de visitants. Per aquest motiu, l’Ajuntament amplia i reforça els seus serveis amb un dispositiu especial per facilitar l’accés al recinte i oferir la millora atenció possible a la ciutadania.

Així un autobús especial gratuït farà el recorregut de la línia 1, de l’Estació del Nord fins al Complex Funerari, el mateix dia 1.

S’amplia la superfície d’aparcament, obrint al públic la zona est, que normalment està tancada. Per facilitar l’entrada al complex a les persones que aparquin en aquesta zona, s’habilitarà un accés per a vianants i també estarà operatiu l’accés pel Camí dels Monjos.

A més, s’hi han instal•lat 11 parades per a la venda de flors i complements.

Les persones amb mobilitat reduïda poden sol•licitar un vehicle adaptat per traslladar-se per dins del cementiri (els dies previs i el mateix 1 de novembre) i amb reserva prèvia, de manera gratuïta i només el dia de Tots Sants, també poden demanar un servei de recollida domiciliària.

A banda del dispositiu per millorar el servei, Funerària de Terrassa ha organitzat diferents activitats al voltant d’aquesta data: exposicions, concerts, acompanyament musical i un record dels difunts al Temple Multiconfessional. Aquestes cerimònies s’oficiaran el dia 1, a la es dotze del migdia i a dos quarts de cinc de la tarda.

Funerària tancarà el 2018 amb més d’1,3 milions d’euros invertits en millores al Complex. La gran majoria ja s’han dut a terme o estan a punt de finalitzar i, la resta, acabaran durant el primer trimestre de 2019.

Així s’han rehabilitat 17 blocs, que suposen gairebé 6.000 nínxols. Amb l’objectiu de mantenir en perfecte estat de conservació aquests elements, durant el proper any s’arranjaran 16 blocs més.

Una altra actuació destacada és la posada en funcionament de dos nous forns crematoris que es presentaran el 21 de novembre.

L’empresa també ha continuat renovant la flota de vehicles, amb l’adquisició de dos nous cotxes fúnebres, un carro elevador i abans que finalitzi l’exercici s’adquirirà un furgó.