Desinfectades les set residències de gent gran que es trobaven en situació preocupant

Les 7 residències de gent gran que es trobaven en una situació preocupant han estat desinfectades i en una d’elles s’han reallotjat les persones residents. El govern municipal manté contacte telefònic diari amb aquests equipaments, per fer un seguiment de la seva situació i necessitats. L’ajuntament agraeix les gestions fetes per la resta d’administracions davant la petició d’accions d’urgència.

D’altra banda, l’equip de govern lamenta l’anunci del Govern Espanyol de retallar en un 55% els recursos destinats a polítiques d’ocupació a Catalunya. A Terrassa aquesta mesura pot suposar una reducció de més de 2,5 milions d’euros en el context actual, quan l’atur ha pujat a la ciutat un 5%. Per això, demanen que es reconsideri aquesta decisió.

En un altre àmbit, l’ajuntament emetrà cada vespre, a través del seu canal a Youtube i també per CanalTerrassa (que participa en la producció), un espai de prevenció psicològica per al confinament, a càrrec de l’equip «e-mocional.reg» (www.emocionalreg.com). Es podran fer consultes de forma pública, a través dels comentaris a la xarxa, i també privades, a través de correu electrònic (info@emocionalreg.com). A més, des del servei 010 s’informarà del servei d’atenció psicològica que presta Creu Roja.

Per cert que el govern municipal celebra que la Generalitat indemnitzi les empreses de menjador escolar i assumeixi el complement salarial de la plantilla en cas d’ERTO. Amb tot, li demana la suspensió de l’increment del preu d’aquest servei.

Finalment, l’ajuntament ha anunciat que cedirà gratuïtament i de forma temporal places d’aparcament subterrani a la plaça Lluís Companys per al personal del CAP Rambla.

A més, avui convida la ciutadania a dedicar els aplaudiments de vespre a la plantilla d’Eco-Equip, per la tasca que fan diàriament i en homenatge al treballador municipal mort a causa del coronavirus.