Desinfectades totes les residències de la ciutat

L’Ajuntament dona per desinfectades totes les residències de gent gran de la ciutat. Es tracta d’un procés que s’ha dut a terme al llarg de les darreres setmanes i on hi han participat les mateixes residències, la Generalitat, l’Ajuntament i la Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit espanyol. El govern municipal ha volgut agrair expressament la seva col·laboració a totes les administracions i empreses implicades. Ara, és el torn dels exteriors i entorns de les 61 farmàcies de la ciutat, un procés de desinfecció que ha arrencat avui mateix.

Una altra tasca de cura de la gent gran que s’ha fet des de l’Ajuntament aquests darrers dies ha estat contactar telefònicament amb els veïns de la ciutat majors de 80 anys que viuen sols o en parella, per tal de conèixer quines són les seves necessitats en aquests moments de confinament. En la reunió telemàtica del Comitè d’Emergència Municipal d’avui diumenge s’ha decidit ampliar aquest dispositiu als majors de 70 anys, per tal de derivar-los als serveis pertinents si així ho requereixen. A la vegada, també es treballa per detectar persones d’aquests grups d’edat sense contacte telefònic.

A dos dies que acabin unes atípiques vacances de Setmana Santa, avui el govern encapçalat per Jordi Ballart també ha volgut declarar-se en contra de la reducció del confinament. Segons el decret del govern espanyol i un cop acabats els dies festius, a partir de dimarts totes les persones treballadores ja podrien tornar als seus llocs de feina amb normalitat. L’Ajuntament ho considera una mesura prematura que pot incrementar els riscos de contagi. Per això, el consistori fa una crida a tots els terrassencs perquè segueixin al màxim les normes i consells sanitaris. L’estat d’alarma continuarà vigent amb totes les restriccions: encara que estigui permès anar a treballar, continuarà estant prohibit sortir a la via pública per causes injustificades com passejar o fer exercici. Tota la informació sobre les activitats autoritzades a partir de dimarts quedarà permanentment actualitzada a la web i les xarxes de l’Ajuntament, així com als mitjans municipals. També es poden fer consultes al telèfon d’informació municipal 010. Demà, Dilluns de Pasqua, estarà operatiu de les 10h a les 14h i de les 16h a les 19h.