Desmantellades dues plantacions de marihuana en dos habitatges ocupats de Terrassa

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Municipal, han desmantellat dues plantacions indoor de marihuana controlades per organitzacions dedicades al cultiu i distribució. Les dues plantacions es trobaven en habitatges ocupats a un quilòmetre de distància una de l’altra però no estan relacionades.

En la primera de les actuacions s’han detingut dues persones, pare i fill, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, frau d’electricitat i pertinença a organització criminal. Formaven part d’una família amb nombrosos antecedents per fets similars: el cultiu d’aquesta droga en habitatges que ells mateixos ocupaven. En aquesta, hi havia 1.672 plantes, una pistola d’aire comprimit, tres armes blances, 1.100 euros en efectiu i maquinària i instruments pel cultiu.

En la segona, s’ha detingut un ciutadà d’origen dominicà com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i frau de corrent elèctric. El detingut s’encarregava de la vigilància i el manteniment de la plantació a canvi d’uns 4.000 euros per trimestre. La persona no sortia de les instal·lacions per evitar el contacte amb altres organitzacions rivals. Aquí s’han trobat 850 plantes de marihuana i material i instruccions per al cultiu.

En total, 2.677 plantas i diversos materials per al cultiu i manteniment. En els dos habitatges, l’aigua i la llum s’obtenien de forma fraudulenta.