Detectat a Can Parellada el primer rusc de vespa asiàtica a Terrassa

Els treballadors de l’empresa Lamirsa, al polígon de Can Parellada, van detectar, la setmana passada, que unes vespes havien instal·lat un rusc a l’exterior d’una de les finestres de l’edifici. En pocs dies el rusc va créixer força. Al veure el color fosc de les vespes, van sospitar que podria ser la vespa asiàtica. Es van posar en contacte amb el Departament de Medi Ambient, que els va confirmar que, efectivament, es tracta des vespes asiàtiques i que són les primeres que s’han vist a Terrassa.

La vespa asiàtica és una espècia invasora que va arribar a Europa per França el 2004. Es diferencia de les vespes autòctones pel seu color fosc i una franja groga a l’abdomen. No és més agressiva per a les persones, però sí que ataca les abelles.

A Catalunya ha proliferat, sobretot, a les comarques gironines. A la Garrotxa els apicultors han posat el crit al cel perquè posa en perill els ruscos autòctons d’abelles.

Des de la descoberta del rusc els treballadors de Lamirsa han tancat la sala que dóna a la finestra. Des de Medi Ambient els han dit que no han de prendre precaucions especials, no més que les que es té amb les abelles o les vespes d’aquí.

Els agents rurals retiraran aquesta setmana el rusc. Ho faran de nit, aprofitant que totes les vespes s’hi reclouen durant les hores nocturnes.