El veí de Terrassa que planejava atemptar contra Pedro Sánchez tenia 16 armes de foc a casa

Manuel Murillo Sánchez, de 63 anys, volia atemptar contra el president del Govern, Pedro Sánchez, com a venjança per l’ordre d’exhumació de les restes de Franco. Detingut el 19 de setembre pels Mossos d’Esquadra, al seu domicili de Terrassa els agents hi van trobar un arsenal de 16 armes de foc, entre elles un subfusell d’assalt i rifles d’alta precisió preparats per encertar un objectiu a 1.500 metres de distància. Murillo és un expert tirador, amb llicència d’armes com a vigilant de seguretat, i un habitual en l’àmbit del tir esportiu, disciplina que practicava al Club de Tir de Terrassa.

La policia va tenir coneixement del cas gràcies a l’avís d’una de les persones que participava en un xat a Whatsapp, a través del qual Manuel Murillo hauria buscat suport logístic per planejar i cometre l’atemptat. També al xat l’home s’hauria mostrat disposat a “sacrificar-se per Espanya” i assumir les conseqüències del seu acte, tal i com han confirmat els Mossos dijous en roda de premsa.

Manuel Murillo, que no tenia antecedents policials de cap tipus, és fill del darrer alcalde franquista de Rubí, Manuel Murillo Iglesias, primer mandatari de l’Ajuntament des de 1962 fins a 1977.

L’Audiència Nacional rebutja tractar el cas com una amenaça terrorista i ho considera una ‘proposició d’homicidi d’autoritat’. El jutjat d’instrucció núm. 3 de Terrassa va ratificar el 4 d’octubre l’ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança de Murillo al Centre Penitenciari de Brians 2. Se l’acusa de consipiració per atemptar contra autoritat amb ús d’arma, amenaces greus, tinença il·lícita d’armes, municions i explosius i un delicte d’odi.

Davant dels fets succeïts, la portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ho considera com ‘un fet aïllat’ i demana ‘serenitat, responsabilitat i prudència’.