Policia Nacional Explotació Supermercat

Detenen el propietari d’un supermercat per explotació laboral d’estrangers

Agents de Policia Nacional, en col·laboració amb Inspecció de Treball de Catalunya, han detingut el propietari d’un supermercat de Terrassa per un presumpte delicte contra el dret dels treballadors, en explotar laboralment un ciutadà d’origen pakistanès, que no disposava de contracte laboral i es trobava en situació irregular a Espanya.

La investigació va començar gràcies a la inspecció realitzada a mitjans d’aquest juliol en un establiment comercial de la ciutat. Allà la Policia es va trobar un únic treballador, molt espantat i negant, en un primer moment, que fos un empleat de l’establiment, si bé, es trobava cobrant a uns clients en el moment de la inspecció.

Fruit de les gestions practicades es va tenir coneixement que el propietari de supermercat estaria explotant laboralment el treballador, imposant-li horaris que arribaven a les 14 hores diàries els set dies de la setmana, tot això sense contracte i sense els drets mínims com ara assegurança mèdica, alta a la Seguretat Social, vacances o descans per dinar.

Es va poder esbrinar que la víctima feia un mínim de nou mesos que estava en aquesta situació laboral, cobrant únicament entre 200 i 400 euros mensuals i gairebé sense temps per descansar.

La Policia Nacional de Terrassa va detenir el responsable del supermercat, també d’origen pakistanès i el va posar a disposició del jutge. Després de declarar davant del jutge, el detingut va ser posat en llibertat.