Detenen un famós narcotraficant per la seva presumpta relació amb un segrest a Terrassa

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van resoldre a final d’aquest mes de setembre el segrest que va patir, a Terrassa, un dels empresaris de la nit de Barcelona. Els fets van passar el passat mes d’abril quan un grup de persones van assaltar l’home, que regenta diversos locals d’oci a la capital de Catalunya, i el van traslladar de Terrassa a un pis del districte de Sant Martí, a Barcelona, segons informa El Caso de Catalunya.

Després de diverses hores i algun dia segrestat, els seus raptors van acceptar deixar-lo anar. La parella de la víctima va pagar uns 20.000 euros que els hi havia reclamat la banda per alliberar-lo amb vida. La dona va adquirir el compromís de pagar més endavant 40.000 euros més que li reclamaven com a rescat. La família de l’empresari va posar el segrest en coneixement dels Mossos, que van iniciar una investigació. Sota la direcció de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE), de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), es van resseguir els fets per detenir els autors, convençuts que els raptors de l’empresari eren membres d’una organització criminal.

A la investigació s’hi va sumar la Unidad de Droga y Crimen Organizado (UDYCO) de la Policia Nacional, després de tenir coneixement que part de la banda estava instal•lada en zones del sud de l’Estat. La investigació va portar els investigadors fins a Rachid Gdari, un conegut narcotraficant, que també és conegut per la seva vena artística per l’aparició en vídeos de rap, que el van situar com a cap de la banda que va segrestar i extorsionar a l’home de Terrassa. El passat 22 de setembre, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van detenir sis membres de la banda, quatre a Catalunya i dos a Andalusia amb escorcolls a Barcelona, Màlaga i Cadis. En els registres es van intervenir 8.500, quatre vehicles, dos dels quals sostrets, documentació, mòbils, aparells electrònics, jocs de claus de vehicles i una armilla antibales. Rachid Gdari i els detinguts a Catalunya, van ser enviats a presó pel jutge acusats dels delictes de segrest i robatori. Els dos detinguts a Andalusia van quedar en llibertat amb càrrecs.

Tot i que els assalts que van fer els Mossos i la Policia Nacional van permetre detenir la cúpula i arrestar persones rellevants relacionades amb Gdari i l’entramat de segrestadors, un d’ells es va poder escapolir de la policia. Es tracta de Khalid Roudani, un home de nacionalitat marroquina amb antecedents que està en cerca i captura també pels delictes de segrest, robatori amb violència i intimidació i pertinença a organització criminal.

L’any 2016 Gdari va ser detingut per haver format part d’una banda de narcotraficants que, amb la col•laboració de dos agents de la Policia Nacional, es dedicaven a robar droga a altres grups de narcotraficants. Entre els delictes, dels quals encara ha de respondre en diversos jutjats d’arreu d’Espanya, hi ha també el tràfic de droga, la detenció il•legal i d’altres. Se’l considera molt violent. Entre entrades i sortides de la presó, s’ha dedicat a diversos negocis, la majoria no legals, com el segrest d’aquest empresari de Terrassa de l’oci nocturn de Barcelona.